Taataksemme palvelujen sujumisen parhaalla mahdollisella tavalla, sovellamme seuraavia ehtoja ja suosituksia toiminnassamme. Huomioittehan, että alustavia varauksia ei ole esim. tarjousvaiheessa tehty, joten varmistaaksenne haluamienne palvelujen saatavuuden otattehan yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

* Sesonkiaikoja ovat Joulu+Uudenvuoden aika 23.12 – 11.1, Hiihtolomaviikot, Pääsiäinen, Festivaalit, Tapahtumat, Messut

Majoituspalvelut

1. Varaaminen ja maksu

Varaus on sitova varaushetkestä (suullinen tai kirjallinen) alkaen. Varaukseen lisätään toimitusmaksu 19 €/varaus. Varaajan täytyy olla täysi-ikäinen henkilö ja pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä. Majoituslaskun ensimmäinen osa 50% loppusummasta tulee suorittaa 7 vrk:n kuluessa varauksen tekemisestä ja loppuosa 50% 14 vrk ennen varauksen alkua. Sesonkiaikoina* loppulaskun eräpäivä varauksilla on 30 vrk ennen saapumista. Mikäli tapahtumaan on aikaa varauksenteko hetkellä alle 30 vrk, laskutetaan koko varaus erääntyväksi välittömästi. Majoitustilaan saa majoittua enintään hinnastossa kerrottu henkilömäärä. Avainta noudettaessa on asiakkaan esitettävä henkilöllisyystodistus ja kuitit suoritetuista maksuista LomaHimokselle.

2. Peruutus

Peruutuksesta on aina ilmoitettava kirjallisesti LomaHimokselle, laskun maksamatta jättäminen ei ole riittävä toimenpide varauksen perumiselle. Peruutusmaksu on 90 €. Asiakkaalla on oikeus saada LomaHimokselle maksamansa summa (peruutusmaksua lukuun ottamatta) takaisin, jos peruutus on tehty 14 vrk ennen varauksen alkua. Myöhemmin kuin 14 vrk ennen varauksen alkua tehdystä peruutuksesta ei palauteta suoritettuja maksuja lainkaan, ellei mökkiä saada uudestaan vuokrattua. Sesonkiaikana* 30 vrk ennen varauksen alkua tehdystä peruutuksesta perimme koko varauksen summan eikä suoritettuja maksuja palauteta.

Yllättävän sairauden tai tapaturman varalle suosittelemme vakuutuksen ottamista. Muutokset säätilassa, rinnemäärissä/aukiolossa eivät muuta peruutusehtoja. Mikäli asiakas muuttaa lomakohdetta tai loman ajankohtaa, sitä pidetään aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena. Suoritettua maksua ei voida siirtää asunnosta toiseen, koska välittämillämme loma-asunnoilla on useita eri omistajia ja siksi siirto on yhden omistajan kannalta peruutus ja toisen kannalta uusi kauppa.

3. LomaHimoksen oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kysymyksessä on ylivoimainen este (force majore) tai lomakohteen omistajasta johtuvat syyt (esim. omistajan vaihtuminen), lomakohteen omistaja voi LomaHimoksen välityksellä irtisanoa varauksen, jolloin LomaHimoksen on mahdollisimman pian ilmoitettava asiakkaalle peruutuksesta. Asiakkaalla on oikeus tällöin saada LomaHimokselle maksamansa suoritukset takaisin. LomaHimoksella on oikeus peruuttaa varaus, mikäli asiakas ei ole noudattanut maksuehtoja.

4. Avaimen luovutus ja siivous

Laskutuksen yhteydessä LomaHimos toimittaa asiakkaalle kulkuohjeen ja avainyhteystiedot. Kadonneesta avaimesta peritään lukon uudelleen sarjoittamisesta tai lukon vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset. Lähtösiivouksesta voi sopia LomaHimoksen kanssa, mikäli et itse halua suorittaa sitä. Veloitamme siivouksesta alkaen 60 € / mökki (mökin koosta riippuen). Mikäli siivousta ei ole tilattu, siivoamattomasta mökistä on LomaHimoksella oikeus periä erillinen siivousmaksu, joka on vähintään 90 €. Loppusiivouksen tilaamisenkin yhteydessä edellytämme mökkien olevan normaalin asumisen jäljiltä; tarvikkeet, huonekalut paikoillaan ja ehjänä. Mökkien piha-alue ja terassi varustuksineen tulee olla myös siisti. Mikäli varauksen päättyessä mökin siisteys ei vastaa edellä esitettyä ja LomaHimos joutuu huolehtimaan mökin ja ympäristön kuntoon saattamisesta ennen seuraavan asiakkaan saapumista, veloitetaan siitä jälkikäteen käytettyjen tuntien mukaan 50 euroa/tunti. Liinavaatteet eivät sisälly mökin vuokraushintaan. Voit tuoda ne mukanasi tai vuokrata ne meiltä hintaan 15 € / setti.

5. Vahinkojen korvaus

Asiakas on vastuussa mökin irtaimistosta vuokrausaikana. Asiakas on velvollinen korvaamaan kohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot.

6. Valitukset

Kaikki lomakohteen varaukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset tai huoltopyynnöt osoitetaan välittömästi niiden ilmaannuttua LomaHimokselle – Jälkikäteen tulleita valituksia ei huomioida. Huoltopäivystyksemme on toiminnassa ympäri vuorokauden. Mahdolliset reklamaatiot varauksista tulee lähettää kirjallisesti sähköpostilla LomaHimokselle osoitteeseen info@lomahimos.fi

7. Tupakointi ja lemmikit

Tupakointi on kielletty lomakohteen sisätiloissa. Luvattomasta sisällä tupakoinnista veloitetaan 100 € tuuletusmaksu. Lemmikkien tuominen mökkeihin on kielletty, ellei asiasta ole sovittu erikseen. Sovittujen tapausten kohdalla LomaHimos veloittaa aina pakollisena mökin normaalin loppusiivousmaksun. LomaHimos ei vastaa luvattomasta tupakoinnista tai eläinpölystä aiheutuneista allergia tms. ongelmista asiakkaille.

Ohjelmapalvelut

1. Varaaminen ja maksu

Varaus on sitova varaushetkestä (suullinen tai kirjallinen) alkaen. Suullinen varaus vahvistetaan aina tilaajalle kirjallisesti. Varausta vahvistaessanne pyydämme varmistamaan
– valitsemanne ohjelman ja mahdolliset muut palvelut
– ajankohdan
– osanottajamäärän
– vastuuhenkilön yhteystietoineen
Menu- ja juomavalinnat samoin kuin erityisruokavaliot tulee ilmoittaa viimeistään viikkoa ennen ohjelmaa. Vähintään seitsemän vuorokautta ennen ohjelman alkua kirjallisesti tai suullisesti ilmoitettu henkilömäärän vähennys huomioidaan laskutuksessa. LomaHimos pidättää oikeuden tarvittaessa muuttaa ohjelmien kulkua, kestoa tai reittiä, mikäli siihen on tarvetta esim. mahdollisen vaaratilanteen tai huonojen sääolosuhteiden vuoksi. LomaHimokselle tulee ilmoittaa etukäteen asiakkaiden terveydentilaan liittyvistä riskitekijöistä. Jos asiakkaan terveydentila muuttuu ohjelman aikana, tai asiakas käyttäytymisellään vaarantaa itsensä tai muut osallistujat, LomaHimos pidättää oikeuden keskeyttää ohjelman.

2. Peruutukset

Mahdollinen varauksen peruutus on veloitukseton varausmaksua 60 euroa lukuun ottamatta vähintään 14 vuorokautta ennen varauksen alkua. Peruutuksesta vähemmän kuin kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista voimme veloittaa 50%, mikäli emme saa peruutettua kapasiteettia myytyä uudelleen. Peruutuksissa tai muutoksissa alle 7 vrk varauksesta voimme veloittaa 100% varauksesta.

3. Erikoistoivomukset

Kertomalla ryhmänne erikoistoiveet ja muut palveluun liittyvät asiat ajoissa helpotat meitä palvelemaan teitä parhaalla mahdollisella tavalla. Varusteita varattaessa tieto ryhmäläisten varusteiden koosta ja kenkien numeroista auttaa etukäteisvalmisteluissa.

4. Muutokset

Muutoksia varauksiin ja varausehtoihin voidaan tehdä vain asiakkaan ja LomaHimoksen yhteisellä sopimuksella.

Kokoukset, tilaisuudet ja ravintolapalvelut

1. Varaaminen ja maksu

Kokouspaketti tarkoittaa aina kokonaispakettihintaa, joka sisältää ennalta määrätyt palvelut. Kokouspakettia ei pureta, vaan se veloitetaan sellaisenaan riippumatta siitä, ovatko kaikki osanottajat osallistuneet esim. oheisohjelmiin. Varaus on sitova varaushetkestä (suullinen tai kirjallinen) alkaen. Suullinen tilavaraus vahvistetaan aina tilaajalle kirjallisesti.
Pyydämme toimittamaan viikkoa ennen tilaisuutta yksityiskohtaisen tilausmäärityksen, josta selviää:
– osanottajamäärä
– aikataulu, ateria-ajat
– mahdolliset erityisruokavaliot
– tarvittavat kokousvälineet
– tilaisuuden vetäjä/yhteyshenkilö yhteystietoineen
Veloitus tapahtuu tällöin vahvistetun henkilömäärän mukaisesti tai sen kasvaessa yli ilmoitetun määrän, toteutuneen mukaan. Kokoustilavuokraan sisältyy tilat ja kalustus sovitulla tavalla sekä yleissiivous. Tavanomaisesti poikkeava somistus, kalustus, rakennelmat ja siivous veloitetaan erikseen. Tilavuokraan sisältyy oheislaitteita ja -palveluja tilausvahvistuksen mukaisesti. Mikäli maksuehdoista ei ole etukäteen, kirjallisesti toisin sovittu, tilaaja maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla paikan päällä. Laskutuksesta jälkikäteen sovitaan aina erikseen. Lisäämme laskuun laskutuslisän.

2. Peruutukset

Tilaajan peruuttaessa tila- tai kokouspakettivarauksensa veloitetaan peruutuskuluja vahvistettujen hintojen mukaan koko varauksen ajalta seuraavasti:
– peruutus vähintään 14 vrk ennen tilaisuutta veloituksetta
– peruutus vähintään 8 vrk ennen tilaisuutta 50%
– peruutus alle 7 vrk ennen tilaisuutta tai peruuttamatta jättäminen 100%
Tästä peruutusehdosta poikkeuksen tekevät Juhlatilat ja erityistilat (kuten esim. laivaristeilyt). Näiden tilojen peruutusehdot ovat erikseen.

3. Ravintolapalvelut

Varaus on sitova varaushetkestä (suullinen tai kirjallinen) alkaen. Suullinen tilavaraus vahvistetaan aina tilaajalle kirjallisesti. Kaikki tilaisuutta koskevat tarjoilutilaukset on tehtävä viimeistään 14 vuorokautta ennen tilaisuuden alkamisajankohtaa. Muussa tapauksessa emme voi taata tarjoilun saatavuutta. Ravintolapalvelujen tilaus on voimassa tilattaessa ilmoitetulla henkilömäärällä, jota tilaaja voi tarkentaa niin, että +/-10 % muutoksen voi esittää vielä seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Minimiveloitusperusteena toimii näiden ehtojen mukaan vahvistettu henkilömäärä. Mikäli maksuehdoista ei ole etukäteen, kirjallisesti toisin sovittu, tilaaja maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla paikan päällä. Laskutuksesta jälkikäteen sovitaan aina erikseen. Laskuun lisätään laskutuslisä. Peruutukset Tilaajan peruuttaessa ravintolapalveluvarauksensa veloitetaan peruutuskuluja vahvistettujen hintojen mukaan koko varauksen ajalta seuraavasti:
– peruutus vähintään 14 vrk ennen tilaisuutta veloituksetta
– peruutus vähintään 8 vrk ennen tilaisuutta 50%
– peruutus alle 7 vrk ennen tilaisuutta tai peruuttamatta jättäminen 100%

4. Muut ehdot

Erikoisjärjestelyt Mikäli LomaHimos tekee tilaajan toivomuksesta erikoisjärjestelyitä kuten kalustus, rakennelmat tai ohjelma, tilaaja sitoutuu maksamaan siitä aiheutuneet kustannukset. Tilaajalla ei ole oikeutta tehdä muutoksia varaamiinsa tiloihin, pystyttää tai kiinnittää tilapäisiä rakenteita, opasteita tai muuta sopimatta tästä erikseen LomaHimoksen kanssa. Tilaajan vastuu Tilaaja on velvollinen suojelemaan vahingoilta vuokraamiaan tiloja ja kalusteita. Tilaaja vastaa kaikista vahingoista, joita asiakkaan laitteet, henkilökunta, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat kiinteistölle ja vuokratilan irtaimelle omaisuudelle. Tilaaja vastaa kokouspaikalle tuomistaan laitteista tai irtaimesta omaisuudesta. Tilaaja sitoutuu noudattamaan LomaHimoksen henkilökunnan ohjeita talon sekä kalusteiden ja laitteiden käyttöä koskevissa asioissa. Tilaajan tulee nimetä tilaisuudelleen vastuuhenkilö. Muutokset Muutoksia varauksiin ja varausehtoihin voidaan tehdä vain molempien osapuolten yhteisellä sopimuksella.